??????????? ?????? ????????
הפקולטה לחקלאות ????? ???? ?????? ?????? ????????
דף הבית | מי אנחנו | צרו קשר

הפרויקט לשילוב טכנולוגיות מידע ותקשוב בהוראת המדעים, הביולוגיה והחקלאות

הפרויקט לשילוב טכנולוגיות מידע ותקשוב בהוראת המדעים, הביולוגיה והחקלאות, קיים משנת 1980. הפרויקט עוסק בפיתוח פעילויות משולבות יישומי מחשב, בנושאים מגוונים, מתוך תוכנית הלימודים של מדעי החיים והחקלאות, הביולוגיה, מדעי הסביבה והביוטכנולוגיה בחטיבה העליונה, וכן מדע וטכנולוגיה בחטיבת הביניים.

הפעילויות הן פעילויות פתוחות, המבוססות על אסטרטגיה של התמודדות עם בעיה אוטנטית, רב תחומית. תוך כדי ההתמודדות עם בעיות, התלמידים  חושפים את משמעות המושגים והעקרונות שהם לומדים.
הגיליון האלקטרוני משולב בפעילויות ככלי להבנת מושגים מדעיים ולא רק כמחשבון משוכלל לבצוע חישובים ושרטוט גרפים. כמו כן, משולב האינטרנט עם כל הפוטנציאל הגלום בו : מאגרי מידע, אנימציות ,סימולציות ,מעבדות וירטואליות ושיתופיות בין המשתמשים.

הפרויקט פועל מתחילתו עם המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך והתרבות.
צוות הפרויקט היה הראשון שהוביל את הפיתוח של בחינות הבגרות המתוקשבות, במדעי החיים והחקלאות ובביוטכנולוגיה.  משנת הלימודים תשס"ט, תהיה אפשרות להיבחן בבחינה מתוקשבת גם במקצוע הביולוגיה.

צוות הפרויקט פיתח גם יחידות לימוד עבור האיחוד האירופאי ומשרד הבריאות.

כל פעילויות הלמידה עומדות לרשות ציבור המורים והתלמידים.

חברי צוות הפרויקט הם:

מנהלים
פרופ' עמוס דריפוס
דוקטורט מטעם האוניברסיטה העברית, חבר סגל אקדמי בפקולטה להוראת המדעים באוניברסיטה העברית, לשעבר מנהל המחלקה לחינוך חקלאי והדרכה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, מותיקי חוקרי החינוך ומומחה להערכה בתחום הוראת המדעים.
כיום משמש ראש התכנית ללימודי M.Ed   בחינוך סביבתי במכללת סמינר הקיבוצים.

מר בנימין פיינשטיין
מוסמך מטעם האוניברסיטה העברית, לשעבר סגן מנהל האגף לתכניות לימודים ומוותיקי תחום שילוב המחשב בהוראה ובלמידה. כיום יועץ בינלאומי מטעם האומות המאוחדות בארצות דרום אמריקה בתחום זה ויו"ר מו"ח, האיגוד הישראלי למחשבים וחינוך.

ד"ר ג'אנט טלמון, רכזת הפרויקט
דוקטורט מטעם מכון ויצמן למדע.  בנוסף לכך, מרצה במכללת בית-ברל בתחום שילוב המחשב בהוראת החקלאות.

גב' רונית נאמן, מפתחת תכניות לימודים
בוגרת אוניברסיטת תל-אביב בביולוגיה, בעלת תעודת הוראה מטעם האוניברסיטה העברית, לשעבר מורה לביולוגיה בתיכון "יוהנה ז'בוטינסקי"

גב' הגר גיל-רוט, מפתחת תכניות לימודים
בוגרת הפקולטה לחקלאות, בעלת תעודת הוראה מטעם האוניברסיטה העברית, לשעבר מורה לביולוגיה בתיכון "ברנר"

פעילויות בנושאים:

v מבא לביולוגיה של האדם בדגש הומאוסטאזיס

אקולוגיה

התא

מזרע לזרע

מערכות הובלה

רביה באדם, בבעלי חיים ובצמח

תורשה

הזנה באדם, בבעלי-חיים ובצמח

מיקרואורגניזמים

ביוטכנולוגיה

מדע וטכנולוגיה לחט"ב

פעילויות לניתוח גרפים

אתר בהרצה

בימים אלו אנו פועלים לקראת מעבר לאתר חדש  לשיפור חווית הלמידה. כחלק מתהליך ההסבה יתכנו קישורים לאתר בסנונית.

סליחה על אי הנוחות הזמנית
צוות הפרוייקט